Stavanger Øst: Mulighetenes arena!

Stavanger Øst er inne i en omfattende byutviklingsprosess. På få år har området på nytt blitt en særdeles verdifull ressurs for utvikling av Stavanger sentrum og by.

Utviklingen av Stavanger Øst vitner om rom og vilje til realisering av et mangfoldig byområde – solid forankret i områdets egenkarakter og kvaliteter.

En rekke nye nærings- og boligprosjekter er allerede realisert, tomme næringslokaler er fylt med nytt liv og det er stor aktivitet innen utvikling av nye delplaner, prosjekter og konsepter. Interessen fra virksomheter som ønsker seg inn i området, er fortsatt økende.

Tou Scene, senter for samtidskunst, er blant Tou Parks nærmeste naboer. Senteret holder til i et unikt bygg med over hundre års historie. Her holdt tradisjonsrike Tou Bryggeri til, en nøkkelbedrift i Stavanger. Bryggeridriften i bygget stoppet cirka 1980. I dag er Tou Scene eid av Stavanger kommune, som har vedtatt planer om å bruke store penger på utvikling av både Tou Scene og området rundt, inkludert parker og kvartalslekeplasser.

Tou Parks helt egen takhage!

Takhagen som kommer i første byggetrinn av Tou Park, er unik i Stavanger-sammenheng. Takhagen er på hele 400 m²!

Takhagen får en smart inndeling i soner, slik at du kan nyte solstrålene og føle deg herlig alene under Stavanger-himmelen. Landskapsarkitekter skal utarbeide soneinndelingen, blant annet med grønne planter og hekker. Her oppe vil du trives, enten du skal ha en avslappende stund i sola, grille med gode naboer, eller bare ta en tur opp i høyden for å nyte frisk sjøluft og utsikt over fjorden.

Urbane gleder

Tou Park blir en levende bydel!

Utviklingen av Tou Park er en del av den lenge planlagte og etterlengtede sentrumsutvidelsen i Stavanger. Via blant annet Blå Promenade forlenges sentrumsaksen østover med både boliger og næringsaktiviteter.

Noe av det som utmerker Tou Park, er det gode mangfoldet av spennende næringsvirksomheter som kommer i etasjene på bakkeplan. Her finner alt du trenger like utenfor din egen bolig. Kanskje finner du til og med din nye jobb akkurat her i ditt eget nabolag?

I Tou Park får beboerne også sjarmerende og grønne felleshager og grøntarealer mellom byggene. Mellom Tou Park og Tou Scene er det også planlagt en større kvartalslekeplass.

Enestående Tou Scene ligger som et naturlig møtested like ved Tou Park. Her arrangeres spennende kulturaktiviter som perler på en snor. Er du kulturinteressert, så er Tou Scene den beste naboen du kan ha her i Stavanger!